Priredite nezaboravan Uskrs uz čaroliju Premierovih čokoladnih ukusa

Da li i vi brojite dane do uskršnjih praznika i radosnih trenutaka sa porodicom i prijateljima?

Proslava Isusovog vaskrsenja jedan je od najstarijih i najvažnijih hrišćanskih praznika koji simbolizuje pobedu života nad smrću. To je doba radosti, praštanja i ljubavi. Uskrs slave hrišćani celog sveta, bilo da su katoličke ili pravoslavne vere. Mnogi narodi imaju svoje lokalne običaje, a zajedničko svima je farbanje i darivanje jaja, kao simbola života i obnove. 

Uskrsu se najviše raduju najmlađi, a to znači da praznik ne može proći bez čokolade, novih i svežih ukusa, praznično dekorisanih čokoladnih jajapilićauskršnjih zečeva

A da li ste znali:

Da običaj farbanja jaja potiče iz drevne Mesopotamije?
Da se prvo jaje koje se ofarba na Veliki petak zove čuvarkuća ali i strašnik?
Da Uskrs po starom, tzv. julijanskom kalendaru slavi srpska, bugarska, ruska, grčka i etiopska crkva, pravoslavno stanovništvo u Egiptu, ali i jedan broj Eskima na Aljasci?
Da tradicija oslikavanja jaja, poznata kao pisanka, potiče iz Ukrajine?
Da je prvo čokoladno jaje napravljeno daleke 1873. godine u Bristolu?
Da se beli ljiljan, kao simbol vaskrsenja, smatra uskršnjim cvetom?
Da je najviše čokoladno jaje napravljeno 2011. godine u Italiji? Bilo je visoko 10,39 metara i teško čak 7.200 kilograma.
Da je ruski juvelir Karl Faberže svake godine, od 1885. do 1916, izrađivao za ruski dvor uskršnja jaja ukrašena dijamantima i drugim skupocenim materijalima? 
Da je Uskršnjo ostrvo, smešteno u Pacifiku, dobilo svoj naziv jer je otkriveno na Uskrs 1722. godine?
Da je u Norveškoj čitanje krimi-romana sastavni deo uskršnje tradicije?
Da se na dan Uskrsa širom sveta izgovori nebrojeno puta: Happy Easter! Frohe Ostern! Joyeuse PâquesBuona PasquaFeliz PascuaVrolijk PasenGod PåskeHyvää PääsiäistäKaló Páscha, turski – Iyi Paskalyalar…?
Da se u svetu umesto običnih sve više koriste čokoladna jaja koja deca „traže“ na Uskrs jer ih je „sakrio“ uskršnji zeka?

Proslavite najradosniji hrišćanski praznik u duhu radosti, praštanja i pomirenja. Naučite svoje najmlađe običajima i značaju Uskrsa. Darujte im punooo čokoladnih đakonija. Obradujte ih, čokoladama, čokoladnim figurama, ukrasnim pralinama ili dečijim čokoladicama, JagodicomBombonicom ili Med i kranči barom. Neka se obraduju Čokoladnom zekičokoladnim ovčicama ili specijalno dekorisanim čokoladama Zeka, Pile i Pilence, ali i Veselim bademima!

Ali, ne zaboravite da u čarolijama Premierovih ukusa podjednako uživaju i odrasli! Neka darivanje na Uskrs postane deo vaše porodične tradicije. Posetite Premier čokolateriju i otkrijte brojne tematske poklone, ali i obilje čokolada sa geografskim poreklom, maštovitim dekoracijama, praline u najraznovrsnijim oblicima, dražeje u obliku uskršnjih jaja i još mnogo toga.

Sretan Uskrs! Hristos Vaskrse!